kul jul

Förresten är tillvaron väldigt nice just nu. Som vanligt alltså, men den är lite extra nice. För snart kommer My hem, och då är det bara tre veckor till prao! Vi ska praoa på OTW TV-produktion på Hötorget. Det var egentligen tänkt att vi skulle praoa i Åre men vi fick i sista sekund ta det här i stället, som säkert blir hur bra som helst!
Efter de två veckorna är det påsklov, vilket för min del innebär Alperna! Mm, en hel vecka med massa kompisar i Val d'Isere kan ju inte bli annat än underbart liksom.
När jag kommer hem därifrån är det bara några soliga veckor kvar i skolan som kommer flyga iväg eftersom vi både har skivinspelning och vårkonserter. Min födelsedag firas också den 4 juni förstås. Och vet ni vad som händer sen? Jo, det är SOMMARLOV! Fiffän. Jag tror jag dör.

Som sagt, Alperna. Förra året var ju inte helt fel om man säger så. Fyfan vad bra det var.
Bjuder på några bilder från Courmayeur, Italien.



Lunchpaus i backen



Trötta efter en gaaalet nice dag, lössnö upp till knäna och sol



My brothers när de är som maskulinast.

Godnatt!


play that funky music

Sportlov var det ja.
Jag har faktiskt varit ute och gått i två timmar idag i solljuset. Helt underbart. Lyssnade på Beethoven gjorde jag förstås medans, allt blir så mycket finare med klassisk musik i öronen. Faktiskt.
Den här veckan har verkligen varit skön. Lördagen bjöd på reklamfilmsinspelning, så snart kommer ni se mig som 90-talist i den nya reklamen för Riksgäldskontoret var det tror jag. Det är de där reklamfilmerna om dåliga förlorare, väldigt bra gjorde tycker jag. Programmen som är med är alltså fejkade.
I måndags var jag på Yasuragi med min kära mor. Mycket trevligt, man blir helt hög av att spatsera runt där med likadana rockar. Speciellt min mamma som började mumla om att apelsinerna var skurna åt fel håll. (hm?)
Natten till igår spenderades tillsammans med min kattkompis Cattis. Jag har inte skrattat så mycket på länge, hon är fantastisk den där lille korvungen!
Resten av lovet har jag varit med lite spritt folk som jag hittat på gatan ska ni veta.
I morgon blir det en heldag med moder jord igen, vi ska ta en promenad på Djurgården och äta lunch där. Mys!
Så nu vet ni var jag håller hus såhär års i alla fall.
Godnatt!

tro mig inte då

Direktsänt från sal N32, Eklidens skola, projekttid som tycks spåra ut mer och mer.
Idag har det varit en händelserik dag för oss i klass 8ma. Som alla andra dagar alltså. Vi började med en lärarfri svenskalektion som fylldes med ljud från Shakespeare in love och diverse tillhörande kommentarer från klassen. Det pågick också flätning av hår och kramar. Sen tog Simon saken i egna händer (hm?) och delade in klassen i diskussionsgrupper. Min grupp fick ämnet "saker som man får göra när man fyller 15", vilket vi fick redovisa om för resten av klassen. Matten började lungt och fint men övergick efter några minuter till någon slags musikalsammanträde när vi satte på youtube. Efter det var det engelska. Också den var lärarfri skulle man kunna säga eftersom vikarien flydde när vi började sjunga alla låtar vi sjungit, från fyran och uppåt. Efter det var det musik, och jag blev såklart utskickad :( Jag hatar det! Buhuuu. På lunchen hade gulliga Hanna bakat en tårta till bästa Camilla som fyller år idag! Grattis förfan! Den åt jag upp.. Förlåt!
I alla fall, resten av lunchen firades med charader i ett tomt klassrum. Många skratt kan jag säga. Och nu sitter vi här och ska egentligen skriva NO men alla sitter och sjunger i stället. Såklart!
Jag älskar oss.

don´t worry, be happy

Jag är glad. Nöjd. Jag ser saker klarare nu, ser till att få saker gjorda. Jag pluggar och sköter skolan perfekt, äter nyttigt och tränar tre gånger i veckan. Jag svär aldrig, ser alltid positivt på saker och ting och älskar verkligen mig själv.

Om ändå hälften av det ovanstående var sant..
Verkligheten är att jag är en stressad människa som alltid bör göra saker som aldrig blir gjorda. Till exempel läxorna, städning av rummet och träning. Speciellt träningen går åt helvete eftersom att jag lyckas somna mitt på träningsgolvet alltför ofta. Vilket inte egentligen blir alltför ofta eftersom att jag brukar strunta i det för att i stället spela piano tills det är dags att gå och lägga sig. Och jag är verkligen inte ens bra på piano för att spela så mycket som jag faktiskt gör.
Mitt piano är ostämt så att det viner i öronen varje gång man slår en ton. Men jag gillar det ändå.

Snart är det i alla fall lov, skönt! Lovet startar med inspelning av en film hela dagen på lördag tillsammans med Simon, och sen lite mys på kvällen med vänner. På måndag ska jag och mamma till Hasseludden, och det är väl egentligen de planerna jag har för det här lovet än så länge. Får väl se vart man hamnar till slut typ.
Godnatt!


korvbok

HELVETE vad seg min dator är. Och HELVETE vad pms jag har. Och HELV, nej jag ska inte svära mer. Men OJ vad jag har städat idag. Och inte pluggat. Såklart! Varför skulle jag någonsin plugga till ett prov liksom? Det har faktiskt aldrig hänt, inte på riktigt. Högst läsa igenom det kvällen innan. Måste faktiskt börja plugga någon gång.
Plugga plugga plugga. Fiffän.

snurra

Hör upp, en viss världens bästa My fyller 15 idag!
Nu får hon cykla utan hjälm, shit vad nice!!
Puss på nosen då, ha en STEN-god natt.


oh nuit, viens apporter à la terre

Ja precis. Mm, fortfarande förkyld så det skriker om det, men jag mår ändå bra i själen liksom. Efter en liten incident idag som jag inte tänker ta upp här slapp vi matteprovet. Skönt.

I morgon bär det av till Romme, men innan dess ska det spenderas ännu en natt med my soulmate Myran här hemma hos mig. Nödproviant i form av 100% nyttighetsbefriade sötsaker ska inhandlas till bussresan snart också. Mm.
Bussresorna till Romme är alltid helt galna med min klass. Allt är galet med min klass iförsej, men de resorna är värst. Eller bäst kanske man borde säga.Ett år, i femman tror jag närmare bestämt, hade vi godisstrul och det slutade med grov incest kan man väl säga. Nej jag skojar bara, men många av oss fick vårt första strul den resan i alla fall. En annan resa satt vi och sjöng för busschauffören oavbrutet i 4 timmar och han var väl sådär halvnöjd skulle jag tro. Och förra året satt de mognaste (läs: omognaste) individerna i min klass  och ringde till heta linjen. Mycket skoj.
Så det återstår väl att se vad som sätter prägel på årets resa då.
Som sagt, det återstår att se..
Godnatt!

du gamla fria nord

Jag är sjuk. Fiffän (arr: Paulina Delin skulle jag tro). Men don´t worry be happy som My Persson skulle ha sagt. Yeah.
Gårdagen spenderades i en konstateljé i Gustafsberg med kändisar som bla Clabbe af Geijerstam och Rennie Mirro.
Närmare beskrivning kanske behövs:
Mys pappa är musiker, en riktigt duktig en vilket gör att han spelar tillsammans med alla de stora svenska artisterna. Han fyllde 50 i lördags och det firades med en överraskningsfest där i ateljén igår. Jag, My och mamma Helena uppträdde inför alla i afroperuker, lösögonfransar och glitterklänningar. Det gick superbra faktiskt!
Det var jättetrevligt alltihopa förutom den lilla detaljen att jag hade feber och ont i halsen och fick ställa in sovaöverplanen med My på grund av det. Fiffän.

Idag har jag mest suttit vid pianot och arrat lite låtar eftersom att jag inte kan sjunga med min hals. Och så har jag köpt skidor också, för på onsdag vankas det Romme! Nice.



Godnatt!


mm

Oj, nu raderade jag just ett milslångt inlägg om bloggfenomenet. Synd för mig!
Det blev riktigt jävla dåligt i alla fall. Men jag mår bra, så att ni vet. Jättebra faktiskt.
Godnatt på er.


kom änglar

En liten uppdatering såhär mitt på dagen, från So-salen.
Jag hatar egentligen att läsa blogginlägg skrivna från skolan, men jag var tvungen bara. Tänk bort det.
Jag sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck. Mmm, jag tröttnar aldrig. Nu är klockan förresten 14.14 igen. Skönt, då är dagen snart slut. Precis som vår rast är nu.
Godnatt!

kärleksförklaring

Tack för de fina kommentarerna i förra inlägget, det värmer verkligen i hjärtat!
Det är min favoritbild från den tiden faktiskt, så mycket känsla och passion. Mums.


summan av kardemumman

Förresten! För er som inte trodde på mig när jag sa att jag faktiskt också har klippt av mitt hår en gång- här har ni beviset! Riktigt fräsch måste jag säga, såhär såg jag alltså ut sommar 07. Mmmm...




mmm

Och så var det kväll igen då. En hel dag har gått sen i morse, utan att jag egentligen har märkt det alls. Är det måndag idag? Ja, det är det. Dagarna går så fort nuförtiden. Det är skönt, men också lite ångestframkallande eftersom att man aldrig får saker man hade tänkt göra gjorda.
Idag gjorde jag i alla fall en upptäckt. När jag satt och bytte om på idrotten utbrast plötsligt någon: (kan mycket väl ha varit jag själv) "men Johanna, du har ju likadana strumpor på dej!". Och så sant som det var sagt, säkert bara för att jag skrev om mina olika strumpor i morse, så var båda mina strumpor lila idag. Prisa Gud! Eller kanske min mamma som så fint och prydligt hade satt ihop mitt enda maka par strumpor och lagt i sin strumplåda. Fast om man prisar henne kanske hon får för sig att det är okej att sno andras strumpor vilket det verkligen inte är. Så prisa mig i stället tycker jag, för det var ju jag som hittade dom!
Bara så att ni vet så är ni inte konstiga för att ni inte fattar vad jag skriver, för jag har ingen aning själv. Inte för att jag inte är konstig eller något sånt, men ja.
Godnatt!

like the first morning

Och så var det morgon igen. Jag tycker om morgnar, jag har alltid varit en morgonmänniska.
Speciellt på sommaren. När vi är på Gotland går jag ibland upp klockan halv sex och bara sitter ute på tomten och tittar på hur dagen gryr. Jag är så poetisk.
Nu måste jag fylla på matförrådet lite igen, och sätta på mig strumpor. Två olika som vanligt.
Godnatt!


bad hair day

Idag har jag klippt mig. Alltså, jag har klippt mig.
Trots mammas lilla predikan om hur fult det skulle bli. Sen när skulle jag bry mig liksom?
Okej, mamma hade rätt som vanligt, men det kunde jag ju inte veta innan. Egentligen borde jag gå till en frisör och fixa till det, men jag vet inte.. Frisörer lyckas alltid ställa till det. De klipper alltid flera centimeter längre än vad man vill! Därför har jag inte gått och klippt mig sen före sommaren. Ändå växer det aldrig. Jag som vill ha långt, vågigt hår som flyger i vinden. Mmm.
Nu ska jag och mitt platta, ojämna hår gå och äta igen.
Ta hand om er.


14.14, upp med fötterna!

Helt onormalt.
Ja, så kan man ju också kalla sin blogg. Fast det är ju inte bloggen i sig som är helt onormal, egentligen är det ju jag.
Varför är jag helt onormal då, kanske du frågar dig?
Jo, det är såhär att:

Jag aldrig är rädd när jag är ensam.
Jag tänker alltid att det värsta som kan hända är att jag dör.
Jag egentligen inte ens tror på döden.
Jag förlåter människor för vad de än gör.
Jag brukar sjunga godnattsånger för mig själv när jag inte kan sova.
Jag sover med min isbjörn Leo varje natt, även när jag är hos kompisar.
En av mina favoritartister är Beethoven, jag lyssnar jämt på bussen.
Jag ryser när jag går på snö.
Jag blir jämt kissnödig igen när jag tvättar händerna efter ett toalettbesök.
Vissa veckor äter jag några grönsaker och vissa veckor klarar jag mig inte en sekund utan att äta.
Jag blir väldigt osäker när fler än en människa kollar på mig.
Jag blir aldrig kär på riktigt, bara kär i bilden av kärleken.
Jag har en kanin som är onormalt tam, nästan lite läskig.
Jag sover gärna med två täcken, tre kuddar, duntofflor och långärmad pyjamas i mitt outhärdligt varma rum.
Fast egentligen fryser jag hellre än är varm.
Jag har partiell epilepsi, vilket betyder att jag när som helst kan få ett anfall. Trots det har jag aldrig känt mig behindrad på något sätt.
Jag äter precis allt förutom griskött, eftersom att jag har varit grisian sen jag var sex år.
Jag har lite konstiga saker för mig, bland annat så brukar jag göra tummen upp samtidigt som jag drar upp benet och säger "vaaaaaaa" i flera sekunder när jag blir förvånad.
Det tar mig två hela dygn att städa mitt rum för jag är väldigt ineffektiv som människa.
Jag har äckligt bra minne, jag minns saker klart och tydligt från när jag var ett år.
Jag hade en outvecklad mättnadskänsla när jag var liten, vilket resulterade i att jag åt tills jag spydde.

Nu orkar inte jag skriva mer om det, för jag är så sugen på choklad så jag tror att jag svimmar.
Inte för att det blir bättre av att jag slutar men nu gör jag det ändå.
Godnatt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0