ding dong

Jag har haft de tröttaste dagarna på länge. Eller nej, det tröttaste halvåret. Men det får bli en annan historia.
Jag är nästan frisk nu i alla fall, hade bara feber på julafton. Grov feber. Jag fick massor av fina julklappisar, bland annat min efterlängtade dräktiga get som numera lyssnar till namnet Kenneth. Jag har även kommit underfund med att jag HATAR julmat, precis allt förutom köttbullarna och gröten. Vad är felet på oss svenskar???????? Till och med festmaten är GRÅ. Spyr.
Vi har gäster och egentligen borde jag gå ner och vara trevlig men inte överdriven och se folk i ögonen och ställa frågor om deras barn, karriär och planerade badrumsrenovering. Men jag orkar verkligen inte.

god jul

Hejsan alla glada julfirare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eh. Jag ligger i sängen och kan inte röra mig. Jag är dödssjuk. Jag vaknade kanske en miljard gånger inatt minst med feberfrossa och klockan vägrade verkligen bli morgon. Så min julafton kommer spenderas i den stora vita fotöljen med duntäcken. Men äh, jag överlever kanske. Annars kommer det vara precis som vanligt: släkten droppar in vid 1, alla kramas som om vi aldrig sett en mänsklig varelse förut, mormor oroar sig över att hennes femton tusen köttbullar kanske inte räcker, morfar avslöjar ALLA presenter genom att säga "jaha du Johanna, har du önskat dig en ******? En röd? Vilken tur." ungefär 5 timmar innan det är dags att öppna paketen. Och åh. Det blir lite skönt nästan att chilla i fotöljen, där kommer jag ha en bra översikt och lagom distans till alla. När jag tänker efter är det faktiskt bara positivt att vara dödssjuk på julafton!! WIeieeeeeeeeeeeeeeeee hihihihi


jag vet inte vad jag ska skriva.



slumra in

R sa till mig igår att jag borde börja blogga om saker folk kan relatera till. Att den skulle bli bättre då. Haha. Ha. (Aldrig).
Klockan är bara 10.10. Hm. Idag borde jag göra något produktivt känner jag på mig. Men jag har inget att göra. Alls. Förutom typ köpa julklappar men dagen innan julafton blir inte sig själv om man inte stressar ihjäl sig för att man inte köpt allt. Så det får vänta.
Ikväll har jag julkonsert med Nacka-kören och jag och Sara ska sjunga The Christmas Song. Mm................... vi har repat en gång. Vi kommer improvisera hela, men sånt sätter ju bara lite spänning på vardagen.
Jaaaaa, jag har ju så otroligt mycket att skriva om som ni märker. Nej. Nu ska jag kolla på julkalendern. DEN ÄR VERKLIGEN BÄST!!!!!!!!! Roger är min idol (vet ni? jag skrev "Idol" med stort I först. Dysse?). Och Ingo ska typ föda mina barn. Adjö

jag måste verkligen köpa julklappar

Eftersom jag är en seriös bloggtönt tänkte jag sno en lista från niotillfem. Bara för att döda lite tid innan bussen till kören går. 

min bästa vän är många. Fast en eller nej två är extra speciella. Och de vet vilka det är.

när jag borstar tänderna rinner det två forsar av tandkräm från mungiporna ner på hakan och ibland på golvet. Min mun måste vara extra liten eller nåt.

när jag lagar mat blir det aldrig bra. Det blir till och med avskyvärt vissa gånger.

jag är rädd för
inget vad jag kan komma på.

den värsta känslan är besvikelse.

den bästa känslan är lyckorus på sommaren med världens bästa.

jag är bäst på att bara göra saker jag har lust att göra, att göra ingenting, att skratta för mycket åt allt, att bestämma över mitt humör själv och låta det gå ut över andra, att duscha länge och ja, jag är fan bäst på mycket.

jag är sämst på att tala om för människor hur mycket jag uppskattar dem, att laga mat, att hjälpa till hemma, att nej fan, jag är inte sämst på så mycket egentligen.

jag lyssnar på
alldeles för mycket julmusik för ögonblicket.

jag pratar ja.

jag tycker om sommar, värme, pussar, mat, Italien och ååååååååh det kommer ta tre år.

kärlek är
konstigt men väldigt bra om det är bra. Vet jag.

i somras var jag vilsen, lite trasig, nervös, förväntansfull, inte så glad förutom i Italien.

sist jag grät var längesen. Kanske fällde någon tår för några månader sen över en........ ah. Eh.
pic: sadie w. harris

när jag vill tänka spelar jag piano.

när jag bakar blir det alltid äckligt tycker alla utom jag.

just nu tänker jag på kladdkaka. Fast egentligen är jag inte alls sugen. Nu tänker jag på att jag borde göra mig i ordning och åka snart. Och nu tänker jag att tröjan jag har på mig är hans.

idag har jag vaknat upp bredvid en fin person, pussats, haft idrott där jag dansade helt galet med Maria och Elsa i stället för att spela badmington, hållt på att svimma (inte alls drama queen, sluta), åkt hem och skrivit lite på min engelskarecension. Nu har jag alltså skrivit en hel sida om en bok jag inte har läst. Hoppas inte min engelskalärare läser det här.

ikväll ska jag sjunga med gamla 9M. Mums.

imorgon kommer jag repa med Sam och Ebba, julhandla med världens bästa människa och sen gosa med henne hela kvällen och natten. Åh.

min mobiltelefon är köpt på Antikrundan år 1834 men fungerar jättebra förutom att den är randig så det går inte att se sms. Jag har blivit en hejare på att gissa mig fram till vad det står. Och så brusar det lite när man pratar. Men annars är den toppen!

när jag vaknar på morgonen
är jag rufsig i håret och så trött att jag tror att jag kommer dö på riktigt för det mesta.

om jag var ett djur skulle jag vara
en fisk tydligen men nej, en katt. Det verkar så chill. Bara komma och gå som man vill. (RIM!!!!!)


here we are

Jag är så himla glad men så fruktansvärt trött. Om någon har missat det. Hittills har jag gått 7 luciatåg och fler kommer det bli. Plus julkonsert, julavslutning och hemligt projekt. Julen kommer rädda mig.
Jag har inget att skriva. Inget alls faktiskt. Fast jag borde kunna bajsa ihop lite ord, bara för att få slippa skriva min cp-review på Jane Eyre som ska vara inlämnad på fredag och som jag inte ens börjat läsa ännu. Bra planerat Johanna.
Om drygt en vecka är det jul. Julen är så konstig, för jag ser den liksom som något mycket större än vad den är. Julen som man faktiskt upplever själv är liksom inte den julen jag ser fram emot. För den julen kan inte upplevas egentligen, den kan inte vara här och nu. Den kan bara vara långt borta och långt framme och skimrande röd. Liksom. Fast det betyder ju inte att jag inte tycker om julen. För jag älskar julen, nästan mer än jag älskar mig själv. Nej nu ljög jag. Nej nu ljög jag igen. Och igen. Och igen och igen och igen och igen. Oj, jag undrar var det där landade? Älskar jag mig själv eller julen mest? Det kan bli er julgåta från mig till er.
Jag har köpt två julklappar än så länge. De är jättefula båda två och det gör mig lite ledsen.
Jag önskar mig verkligen en get i julklapp. En såndär som skickas till fattiga familjer. Fast HAHA jag tror inte att geten skickas från Sverige kanske ändå. Det känns ju lite onödigt. Och jag känner mig lite pretto som absolut måste skriva om mina välgörande önskningar på min blogg.
Oj vad skönt det skulle vara att sova nu. Hejdå

singoalla

Min säng är så gosig att det bara inte funkar att gå upp ur den. Så jag ligger nog kvar ett tag.
Igår var jag på återträff med tjejerna i min gamla klass. Och det var så underbart att sitta där bland alla gapskrattande fina människor och känna igen sig själv igen. För det finns inga andra som får mig att bli så säker på vem jag faktiskt är som dom.
Förresten äger julkalendern.

vi gillar fredagmorgnar


det bästa med julen är ett evigt liv

Hej mormor och morfar, kul att ni läser min blogg! Ganska i alla fall. Bara så ni vet är ni världens bästa mormor och morfar.
När jag kom hem somnade jag och sov i tre timmar. Min kropp är så himla trött, mörkret gör att den liksom aldrig vaknar. Men imorgon är det fredag och det ska bli så fantastiskt. (Fantastiskt, HAHA. Fin jag är).
På lördag måste ni kolla på Postkodlotteriet. Där är jag med tillsammans med några andra sångare och står superspontant lutad mot en pelare och sjunger luciasången. Och på måndag får ni VERKLIGEN inte missa luciamorgon kl 7 på morgonen och kl 18. Det kommer bli bag. Hehe. Det var faktiskt en riktigt bra dag igår kom jag på nu. Jag och Ebba blev uppraggade av en viktig person och det kändes väldigt bra.
Nej nu ska jag läsa frostis.blogg.se. Världens bästa blogg skriven av Johanna 14 år.

jag är inte rädd

Jag saknar en viss person. Trots att personen har befunnit sig i min närhet nästan konstant de tre senaste dygnen så saknar jag personen. Och allt luktar precis som den personen gör. Och det är lite jobbigt.

deck the hall

Gud vad alla är tråkiga just nu, har typ skrivit till fem stycken på facebook-chatten utan att få ett litet "käften" ens. Hellre det än att bli totalignorerad. Fast nu kom jag på att jag bara skrev till två stycken och båda var på månstatus. Nu tror ni att jag sa sådär för att jag skäms över att jag inte har några vänner. Det gör jag inte.
Det där kanske blev en aning oklart. Hela mitt huvud är rätt oklart. Fast o, så klart ändå.

Jag chillar runt i mitt rum och städar garderoben. Ett 24-timmarsprojekt som kommer hålla mig vaken i natt också. Och jag som är så trött. Och på tal om trötthet funderar jag en hel del på framtida yrken nuförtiden. Jag menar, som en plan B om inte musiken funkar. Jag har kommit fram till att jag kan tänka mig att bli:


Präst. Helt seriöst. Hela min släkt är kristen och har varit präster och biskopar sedan urminnes tider. Själv är jag inte det minsta kristen men det var inte min konfapräst heller. Han var så jävla cool. En sån vill jag bli. Banka in lite vett i huvudet på folk. Eller ah.

Inredningsarkitekt. ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHhH!!! Fy vad underbart. Att få sitta och komma med konstiga fula idéer som man slipper testa i sitt eget hem.

Mäklare. Jag har en förkärlek till hus och min charmiga aura gör att jag kan få vad som helst sålt. Tror jag.

Städare. Alltså ursäkta mig alla feminister men jag ÄLSKAR att städa. Det är något obeskrivligt tillfredsställande med att dammsuga och skrubba toaletten. Helst skulle jag vilja vara städare på ett hotell, det måste ju vara det ultimata. Att få snoka OCH utöva städning samtidigt.

Tunnelbanepratare/busspratare (kan jag inte tänka mig att det kallas). Ni vet hon tjejen som säger "tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av"? Jag tror jag skulle kunna göra det jobbet bättre. Tycker att hon verkar en aning stel den där bruden. Och så skulle man ju nästan kunna kalla sig B-kändis. Minst.

Minglare. En liten fågel viskade i mitt öra i natt att man kan jobba som minglare. Man anställs för att höja stämningen på olika evenemang, ragga på folk så att de ska komma tillbaka och vara allmänt trevlig. Måste ju vara det ultimata jobbet för mig, jag som är så charmig.


Yrken jag absolut inte kan tänka mig att bli:

Ekonom. Tänkte att det är bäst om jag inte beblandar mig med mamma, pappa och resten av tråkiga, gråa Sverige.

Heido

someone like you

Nyss hemkommen från en takvåning på Odenplan där jag trivs väldigt bra.
Det är så kallt ute. Så stört jävla kallt. Men det gör inte så mycket, för det är så fint med snön. Faktiskt.
Insåg just hur mycket jag saknar Mys familj. Helena, Svante och Ossian. Och Jagger. Och huset. Och månen. Dans på bryggor. Sommarböcker. Smidande av planer. Att ligga på en klippa och känna att livet är bäst.


RSS 2.0